top of page
Een intieme kameropera van Newton i.s.m. Andrea van Beek
 
 
Koppen-03.png

Andrea van Beek
Andrea van Beek studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent, Amsterdam Baroque Choir en sinds 1999 in Cappella Amsterdam. Ze werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek. Daarnaast is zij  als zangdocent verbonden aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en geeft ze workshops bij o.a. Buitenkunst.
Ze houdt ervan op uiteenlopende plekken te werken en verschillende muzikale stijlen te combineren. De voorstelling DUETS WITH JIM is een ode aan haar zoon.

 

Newton 

Newton is een internationaal opererend gezelschap onder artistieke leiding van regisseur Xander Straat en musicus Gareth Davis dat voorstellingen maakt met nieuwe, hedendaagse muziek. Voor haar relatief kleine, flexibele producties, die zich bewegen in de ruimte tussen opera en muziektheater, laat ze zich inspireren door geluiden en thema's van deze tijd.

Gareth Davis

Dit improvisatietalent debuteerde al op zijn 18e in de Londense Wigmore Hall. Werkte nauw samen met de meest uiteenlopende muzikanten zoals de improvisatieband Oiseaux-Tempête en electronische artiesten als Scanner en Merzbow. Ook speelde Davis met orkesten en ensembles als het Philharmonia Orchestra, Neue Vocalsolisten en Orquesta de Madrid.

Xander Straat

Xander Straat regisseert opera, muziektheater en theater, maakte radio drama (prix Italia 2005), speelt zelf in voorstellingen en toonde zich met de regie van TEDx Amsterdam 2014 een begenadigd programmamaker. Na een inspirerende samenwerking als acteur met straatorkest het Ricciotti Ensemble richtte hij zich volledig op zijn liefde voor de combinatie van theater en muziek. Hij regisseerde voorstellingen voor bij De Nederlandse Reisopera, het Nedpho, HGO, De Ereprijs, Het Concertgebouw, Oerol, het Grachtenfestival en de Rotterdamse Operadagen. 

 

Yaron Abulafia

Lichtontwerper Yaron Abulafia schreef het toonaangevende boek 'The Art of Light on Stage' in 2015. Wereldwijd ontwierp hij het licht voor meer dan 200 voorstellingen, concerten ,TV shows. Hij werkte o.a voor Staatsballett Berlin, the English National Ballet en dichterbij huis voor het Nederlands Dans Theater.

Leo Knikman

Geluidsontwerper Leo Knikman heeft zijn sporen verdiend in wat hij zelf omschrijft als 'storytelling audio'. Zijn werk omspand vele media, van radio tot theater, van films tot events. Producties van zijn hand werden meermalen bekroond met internationale prijzen. Voor Duets with Jim ontwierp hij een surround audiobeleving, waarbij het publiek de interne reis van Andrea van Beek op een heel intieme manier ervaart.

Ron Ford

De Amerikaanse componist Ron Ford heeft voor een gevarieerd aantal orkesten en ensembles gecomponeerd o.a. voor het Concertgebouworkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en Slagwerk Den Haag. Twintig jaar lang was hij muziekregisseur bij radio 4.

 

Morris Kliphuis

Morris Kliphuis is hoornist en componist. Hij won met zijn band Kapok verschillende prijzen, waaronder in 2015 een Edison. Ook speelde hij in the Kyteman Orchestra. Morris werkt graag met improvisatie, grooves en heldere melodieën.

 

Gábor Tarján

Gábor Tarján is componist, slagwerker en muzikaal leider van Het Filiaal Theatermakers. Hij componeert voor theater en film maar ook voor het concertpodium. Zijn composities zijn afwisselend groots, fijngevoelig en intiem. Zijn muziek is uitgevoerd door o.a. Insomnio, het DoelenEnsemble, Arraymusic en het IJslandse Duo Harpverk. 

 

Jacob ter Veldhuis

Jacob ter Veldhuis staat bekend om zijn welluidende composities die het oor behagen en het effect niet schuwen. Zijn muziek slaat een brug tussen high art en low culture. JacobTV, zoals men hem in de USA noemt, is een wereldwijd veel gespeeld componist. In 2016 ontving hij de BUMA Classical Award.

 

Huba de Graaff

Huba de Graaff maakt allesbehalve gepolijste muziek, ze presenteert haar experimentele muziek zowel akoestisch als electronisch. Ze schreef o.a. Apera, Pornopera en Lautsprecher Arnolt. De rode draad in het werk van De Graaff is haar zoektocht naar de essentie van geluid en de oorspong van taal en zang.

 

bottom of page