© 2016 Created by Brian Oehlers

Een productie van Andrea van Beek i.s.m. Newton | Amsterdam

Andrea van Beek
Andrea van Beek studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent, Amsterdam Baroque Choir en sinds 1999 in Cappella Amsterdam. Ze werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek , waaronder onlangs 'Psalm 151' van Boudewijn Tarenskeen. Daarnaast is zij  als zangdocent verbonden aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en geeft ze workshops bij o.a. Buitenkunst.
Ze houdt ervan op uiteenlopende plekken te werken en verschillende muzikale stijlen te combineren. De voorstelling DUETS WITH JIM is het belangrijkste dat ze ooit gemaakt heeft; het is een standbeeld voor haar zoon.

 

Newton | Amsterdam 


Newton | Amsterdam is een een muziektheater gezelschap met een focus op hedendaags reperoire. Het opereert internationaal met nieuwe producties in de ruimte tussen opera, muziektheater en beeldende kunst. De artistieke leiding bestaat uit musicus Gareth Davis en regisseur Xander Straat.

 

Gareth Davis

Dit improvisatietalent debuteerde al op zijn 18e in de Londense Wigmore Hall. Werkte nauw samen met de meest uiteenlopende muzikanten zoals de improvisatieband Oiseaux-Tempête en electronische artiesten als Scanner en Merzbow. Ook speelde Davis met orkesten en ensembles als het Philharmonia Orchestra, Neue Vocalsolisten en Orquesta de Madrid.

Xander Straat

Xander Straat regisseert opera, muziektheater en theater, maakte radio drama (prix Italia 2005), speelt zelf in voorstellingen en toonde zich met de regie van TEDx Amsterdam 2014 een begenadigd programmamaker. Na een inspirerende samenwerking als acteur met straatorkest het Ricciotti Ensemble richtte hij zich volledig op zijn liefde voor het muziektheater. Hij regisseerde o.a bij De Nederlandse Reisopera en Grachtenfestival. 

 

Yaron Abulafia

Lichtontwerper Yaron Abulafia schreef het toonaangevende boek 'The Art of Light on Stage' in 2015. Wereldwijd ontwierp hij het licht voor meer dan 200 voorstellingen, concerten ,TV shows. Hij werkte o.a voor Staatsballett Berlin, the English National Ballet en dichterbij huis voor het Nederlands Dans Theater.

 

Ron Ford

De Amerikaanse componist Ron Ford heeft voor een gevarieerd aantal orkesten en ensembles gecomponeerd o.a. voor het Concertgebouworkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en Slagwerk Den Haag. Twintig jaar lang was hij muziekregisseur bij radio 4.

 

Morris Kliphuis

Morris Kliphuis is hoornist en componist. Hij won met zijn band Kapok verschillende prijzen, waaronder in 2015 een Edison. Ook speelde hij in the Kyteman Orchestra. Morris werkt graag met improvisatie, grooves en heldere melodieën.

 

Gábor Tarján

Gábor Tarján is componist, slagwerker en muzikaal leider van Het Filiaal Theatermakers. Hij componeert voor theater en film maar ook voor het concertpodium. Zijn composities zijn afwisselend groots, fijngevoelig en intiem. Zijn muziek is uitgevoerd door o.a. Insomnio, het DoelenEnsemble, Arraymusic en het IJslandse Duo Harpverk. 

 

Jacob ter Veldhuis

Jacob ter Veldhuis staat bekend om zijn welluidende composities die het oor behagen en het effect niet schuwen. Zijn muziek slaat een brug tussen high art en low culture. JacobTV, zoals men hem in de USA noemt, is een wereldwijd veel gespeeld componist. In 2016 ontving hij de BUMA Classical Award.

 

Huba de Graaff

Huba de Graaff maakt allesbehalve gepolijste muziek, ze presenteert haar experimentele muziek zowel akoestisch als electronisch. Ze schreef o.a. Apera, Pornopera en Lautsprecher Arnolt. De rode draad in het werk van De Graaff is haar zoektocht naar de essentie van geluid en de oorspong van taal en zang.